Historik

Vadenhög, som numera är en avstyckad gård med en markyta på ca 7300 kvm, har en gång i tiden varit en stor och välmående gård med både djur – kor, tjurar, svin, höns - och mycket mark. Den uppfördes i slutet av 1800-talet men stora delar av den brann runt sekelskiftet. 1914 återuppfördes manbyggnad och ekonomibyggnad.

1996 köpte vi den då redan avstyckade gården av dåvarande ägare Sven-Erik Sandemark. När vi tog över den hade förfallet redan gått långt. Den hade också stått obebodd i 4 år och därigenom förfallit ytterligare. Nu passade detta oss mycket bra för då kunde vi också riva det med gott samvete och med den förre ägarens godkännande för att förverkliga våra idéer och drömmar. FÖR HÄR SKULLE SKAPAS ETT NYTT VADENHÖG!

1996 på vår semester rev vi 'rubbet'. 1997 togs det första spadtaget till det lilla huset och Gösta ”pensionerade” sig för att på heltid bygga. Året efter anslöt jag mig, också på heltid. Vi bodde i husvagn medan vi byggde det lilla huset (nu kallat HUS 3)) samtidigt som vi då och då åkte hem till Göteborg för att bo lite bekvämare mellan varven och bada i badkar. 1999 stod det lilla huset färdigt och vi kunde lämna Göteborg helt och hållet, sålde huset, magasinerade allt vi ägde i ”maskinhallen” i det lilla huset och flyttade in på de resterande 45 kvm! I 5 år bodde vi på denna lilla yta inklusive hund och ett antal katter!!! Under tiden byggde vi färdigt hus nr 2 (L-huset) så pass så att vi kunde flytta in våren 2004. Och det var skööönt. Plötsligt kunde man packa upp prylar som man både hade saknat och längtat efter och t o m glömt efter dessa 5 år. Än större var glädjen 2012 när vi kunde flytta in i ”slutmålet”, dvs det grå huset (HUS1).

Vad skulle vi med allt detta till? Det kan man ju undra, eller?

Göstas dröm var en egen verkstad, där han kunde pyssla med sitt. Därav kom hus nr 2 till. Trä och metall/smide i 2 separata rum krävs för detta, och ett garage måste man ha... Men ovanvåningen då? Ja, varför inte inreda lägenheter och hyra ut, det kan väl inte vara en omöjlighet tänkte vi. Så gick diskussionerna i planeringsstadiet och så fick det bli. ...och var skulle vi förvara alla våra grejer, bohag o dyl? Så kom det lilla huset (hus nr 3) till....

Min dröm var en egen väv-verkstad med ett litet café/bageri och shop. Vadenhög Café & Hantverk (eget o andras hantverk, som mest ett 30-tal utställare) öppnades sommaren 2012. Det blev 7 fantastiskt roliga säsonger och många möten med trevliga gäster! Från 2019 har caféet dock endast varit öppet för våra frukostgäster då benen efter många 100000 steg började opponera sig. Lite bullbak har det förstås också blivit.... Från 2022 har vi haft loppisar tillsammans med flera vänner i den f d cafélokalen. Även i år 2024 lär det bli några loppisar. Grejerna tar aldrig slut! Är Du nyfiken så säg till! Vi kan alltid öppna upp för våra gäster.

Vi anser oss nu efter 28 år ha byggt färdigt Vadenhög och känner oss mycket nöjda. Det har varit en fantastiskt rolig tid med byggandet och mötet med alla gäster under årens lopp. Det blir i år det 21e året som vi hyr ut! Sååå många go'a människor (och djur) vi har träffat under dessa år och fortfarande träffar!!

MEN var sak har sin tid och vi känner oss nu mogna för att gå vidare. Åldern börjar ta ut sin rätt och vi inser att livet kan bli lite lättare om man bor lite mindre, t o m mycket mindre. Vi har därför tagit det stora beslutet att lägga ut Vadenhög till försäljning. För mer info om försäljningen kontakta markus.h@sothebysrealty.se

Så länge vi bor här kommer vi att fortsätta med att hyra ut lägenheter under sommarhalvåret!

VÄLKOMNA!

Pia och Gösta

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå